Trefiber synker ikke sammen, og har den beste isoleringsevnen

For Thomas er det viktig at alt bygges på en bærekraftig måte.

Thomas Lynnerup, konsulent i bæredyktig byggteknikk

Thomas Lynnerup driver rådgivingsselskapet Sustainable Living og står bl.a. bak det bæredyktige byggkonseptet Naturhus.dk utenfor Århus i Danmark. Naturhus.dk er en liten enebolig bygget for å bevise at det er mulig å bygge et nullenergihus av naturmaterialer.


Huset er bygget uten kuldebroer og ingen egne varmekilder. Hensikten er å teste om huset kan varmes opp med overskuddsvarmen fra matlaging og solvarme. En sentral bestanddel av huset er trefiberisolasjon innblåst av Dansk Træfiberisolering, et heleid datterselskap av Hunton.

Trefiberisolasjon har enormt god fuktregulerende effekt. Vi har et diffusjonsåpent hus som regulerer fuktigheten inne. Trefiberisolasjon har i mine øyne den beste isolasjonseffekten. Vi kan oppnå den samme isoleringsevnen, eller bedre enn passivhuskravene.

inneklima

Opplev
forskjellen

Innemiljøet vårt er viktig for god helse og trivsel. Vi oppholder oss mer innendørs enn noensinne, og da er det avgjørende at innemiljøet både hjemme, i barnehager og på skoler og arbeidsplasser, er godt.

Karbonfotavtrykk

Bærekraftige
byggløsninger

Hvert år binder den norske skogen omtrent 25 millioner tonn CO2. Uttaket og bruken av trevirke fra skogen binder ytterligere 10 millioner tonn CO2.