Sparer halvannen måned med Hunton

Et prosjekt som tidligere ville ha tatt åtte måneder, går nå halvannen måned raskere, til lavere kostnader for oss, sier Kenneth Refseth i Refseth Bygg.

Kenneth Refseth, Snekker hos Refseth Bygg

Refseth bygg bruker Hunton-produkter fordi de er laget av tre, er miljøvennlige og gir godt arbeidsklima. Det aller viktigste er likevel selve bygget og de som skal bo der.


For bygget betyr det mye at det ikke blir tett, sånn at det puster og gir et veldig godt inneklima, sier Refseth, som for det meste selger nye hus på anbefaling fra kunder.

Effektive prosjekter

Kenneth er medeier i farens byggefirma på Støren i Sør-Trøndelag. For noen år siden ble Refseth Bygg invitert med på Hunton-akademiet på Gjøvik. I løpet av tre dagers opplæring ble de helfrelst på byggemetodene i Hunton-systemet.

Det forenkler mye, og gir en raskere byggeprosess for vår del. Basert på tegningene fra Idehus prosjekterer Hunton husene, og leverer alt ferdig til byggeplassen, forteller Refseth.

Glade for å slippe håndisolering

Man skal ikke lete så veldig lenge for å finne Hunton-produkter i husene. I både vegger, gulv, tak og på råloft finner vi materialene fra Gjøvik-bedriften.

Arbeidsklimaet på våre prosjekter er kjempegodt, selv mens isoleringsarbeidet pågår. Selv med åpen blåsing støver det lite, og håndverkerne slipper å håndisolere. Det er de veldig glade for. I tillegg får vi den fine lukten av sagbruk over hele byggeplassen, sier Refseth.

God oppfølging fra Hunton

Etter en rekke bygg oppført etter Hunton-metoden, har Refseth Bygg og deres kunder gode erfaringer. Samarbeidet med Hunton på Gjøvik handler ikke kun om effektive og bekymringsfrie dager på byggeplassen.

En ting som imponerer meg er fagkunnskapen hos de Hunton-ansatte. De følger opp, er hundre prosent på hele tiden, og er veldig hjelpsomme på krevende løsninger og utfordringer. De finner bestandig en god løsning, sier Kenneth Refseth.

Hunton-produktene som brukes av Refseth Bygg:

  • Silencio® Trinnlydplate brukes som parkettunderlag i gulv sammen med lydhimling for best resultat.
  • Intello® Dampbrems brukes på yttervegg, sammen med Hunton tape som tetting for alle skjøter og rundt vinduer og dører.
  • Hunton Nativo® Trefiberisolasjon Innblåst i yttervegg, loft og bjelkelag. Utføres av Norsk Trefiberisolering.
  • Fermacell® Fibergips brukes i veggene som krever brannskille. Platene benyttes også som ferdigvegg og tapetseres etter sparkling og maling.
  • Hunton Konstruksjonspakke, som inkluderer alle delene (prekappet) til bygningens bærende konstruksjoner: yttervegger, innvendige vegger, gulv og tak, samt tilhørende dragere og søyler.

Om Refseth Bygg

  • Holder til på Støren, grunnlagt av Roger Refseth som har sønnene Kenneth og Emil med på laget. Gjør primært jobber i Midtre Gauldal og i Trondheim..
  • Har ni fast ansatte, tre fast innleide, en lærling – og snart begynner en lærling til.
  • Omsetning 35 millioner.
  • Hunton-hus er det de leverer mest av, og de fleste av de ansatte er borti flere av fagområdene som hører med når nye hus settes opp. På den måten har bedriften fordeler gjennom fleksibilitet og framdrift når de selv løser de fleste oppgavene innenfor rehabilitering og husbygging. De har også en gravemaskin til grunnarbeider.

naturlige råstoffer

Av naturen.
For naturen.

Innemiljøet vårt er viktig for god helse og trivsel. Vi oppholder oss mer innendørs enn noensinne, og da er det avgjørende at innemiljøet både hjemme, i barnehager og på skoler og arbeidsplasser, er godt.

Klima og miljø

En helhetlig
tilnærming til miljø

Byggsektoren står for 40 % av verdens totale energiforbruk, og i tillegg er titusenvis av kunstige stoffer og kjemikalier i ferd med å overta for tradisjonelle byggematerialer.