Bygger hus for allergiker

Allergiproblemene til kona gjør at Kaius Sinnemäki så langt som mulig unngår kjemikalier og kunstige materialer i deres nye hus.

Kaius Sinnemäki – lingvistikkforsker og husbygger

Gjennom grundige undersøkelser og sammenligning av materialer landet lingvistikkforskeren på Hunton-produkter til hjemmet sitt.

Jeg leste mye på nettet og fant mange gode råd, ikke minst i kommentarer og diskusjoner. Jeg spurte leverandørene etter vareprøver, og likte spesielt godt det jeg fikk fra Hunton, forteller Sinnemäki.

Ikke kun isolasjon

Han har brukt innblåst trefiberisolasjon i gulvene og på loftet. I tillegg har han brukt plater med trefiberisolasjon i mellomvegger. Ytterveggene er i heltre.

Men det er ikke bare isolasjon Sinnemäki bruker fra Hunton, for det en lang liste med Hunton-produkter i bruk i vegger, tak og gulv.

Pustende konstruksjon for godt inneklima

Huset på 100 kvadratmeter er deres første store byggeprosjekt, og er tegnet for å gi best mulig inneklima for familien på tre.

Det er flere ting som er viktig for oss. Det første er at vi skal ha en pustende konstruksjon, uten plast. Det andre, og viktigste, er å omgi oss med minimalt med kjemikalier. At miljøpåvirkningen fra vugge til grav er lav er en bonus for oss: når noe skal forandres eller repareres senere, er materialene gjenvinnbare, sier Kaius.

Materialbruken hos oss gjør at fuktighet bli tatt opp og avgitt uten problemer. De som bor i tette hus blir jo slaver av et ventilasjonssystem som må være i drift og riktig justert.

Ulikt annen isolasjon fordi det ikke støver

Under byggingen av huset var det en overraskelse at isolasjonen kunne være så behagelig å jobbe med.

Snekkeren sier at det ikke oppleves som isolasjon fordi det ikke støver som andre isolasjonsprodukter. Så det er som en helt ny verden.

Hunton-produktene som Kaius Sinnemäki bruker:

  • Hunton Nativo® Trefiberisolasjon Innblåst i gulv og på loftet.
  • Hunton Nativo® Trefiberisolasjon Plater i mellomvegger.
  • Fermacell® Fibergips brukes i veggene som krever brannskille. Platene benyttes også som ferdigvegg og males etter bruk av Fermacell Finsparkel.

inneklima

Opplev
forskjellen

Innemiljøet vårt er viktig for god helse og trivsel. Vi oppholder oss mer innendørs enn noensinne, og da er det avgjørende at innemiljøet både hjemme, i barnehager og på skoler og arbeidsplasser, er godt.

helse

Best i alle
temperaturer

Inneklimaet har stor betydning for helsen vår. Vi tilbringer mer tid innendørs enn noen gang, og da er det viktig med godt inneklima både hjemme, i barnehagen, på skolen og på arbeidsplassen.