Kun naturlig tre og sunt inneklima i hjemmet

For snekker Hannu-Pekka Heikkilä er det en selvfølge å velge Hunton-produkter når han bygger huset familien skal bo i.

Hannu-Pekka Heikkilä er snekker og musiker fra Fiskars i Finland

Jeg er opptatt av egen og min families helse og velvære, og da kan jeg ikke velge noe annet enn naturlig tre og et sunt inneklima til hjemmet vårt, sier han.

De flytter inn etter sommeren, og i fortsettelsen skal også garasjen og den obligatoriske saunaen bygges og isoleres med trefiber, både plater og i løs form. Han legger prinsippet om at 70 prosent av varmen forsvinner gjennom taket til grunn for isolasjonen av ytterveggene i huset.


Jeg har valgt å redusere isolasjonstykkelsen i ytterveggene, og øke i taket. Trefiberisolasjonen har gode egenskaper for fukttransport, og med tynnere vegger hjelper varmen innefra til med å holde veggen tørr. Krysslaminert massivtre som yttervegg har også god isoleringsevne, og både her og ellers slipper jeg å bruke plast i konstruksjonen, forklarer Hannu-Pekka.

I huset har jeg kun ett materiale, etter min mening må det være det beste.

Isolasjon i alle vegger

I taket bruker han Hunton Nativo® Trefiberisolasjon Innblåst og Hunton Undertak.

Løsningen gjør at jeg unngår kuldebro, sier han, og legger til at han har en helt egen løsning for undertaksplatene. - Jeg har ikke verken spikret eller limt platene, de ligger helt fint uten

Innerveggene får Hunton Nativo® Trefiberisolasjon Plater. Ved siden av arbeidet som selvstendig snekker jobber Heikkilä også som musiker. Dermed er det en stor fordel at platene med trefiberisolasjon i veggene både bidrar til god akustikk i selve øvingsrommet, samtidig som lyddempingen til de andre rommene blir ekstra god.

Forelsket i trefiberisolasjon

Hannu-Pekka la isolasjon av et annet fabrikat til grunn for byggesøknaden. Videre undersøkelser av alternativene gjorde ham oppmerksom på Hunton, og det som avgjorde valget var en bra U-verdi, varmelagringskapasiteten, de akustiske egenskaper og det faktum at det utelukkende er rent tre som brukes.

Jeg har blitt forelsket i trefiberisolasjon. Da jeg kjente på trefiber første gang, slo det meg at det var så behagelig mot huden at jeg kunne stikke nesa i det. Faktisk hadde det gått helt fint å sove med den lune og gode isolasjonen mot huden. Det er så naturlig som det kan være, og når det etterpå er i bruk vet du at du har et så allergifritt inneklima som det er mulig å få. Jeg har ikke funnet noe bedre, og er sikker på at det er beste på markedet nå. Andre stoffer er ikke noe godt å jobbe med, det klør og gir ubehag.

Han jobber mest med nybygg, men også en del med restaurering og oppussing. Materialvalget gir seg selv nå:

Jeg skal aldri bygge noe uten Hunton-produkter, det vil alltid være min anbefaling, sier Heikkilä.

inneklima

Opplev
forskjellen

Innemiljøet vårt er viktig for god helse og trivsel. Vi oppholder oss mer innendørs enn noensinne, og da er det avgjørende at innemiljøet både hjemme, i barnehager og på skoler og arbeidsplasser, er godt.

Isoleringsevne

Lunt i kulden,
svalt i varmen

Høy varmelagringskapasitet gir jevnere og varmere temperaturer innendørs om vinteren, og jevnere og svalere temperaturer innendørs om sommeren.