Lett å selge trefiberisolasjon

Hos Bygg & Interiör i Vingåker er det enklere å selge trefiber enn andre isolasjonsprodukter.

Fredrik Ingeslöf er daglig leder i byggevarehus Bygg & Interiör i Vingåker i Sverige

Vi vet hva trefiberisolasjonen inneholder, og alle de gode egenskapene gjør det enkelt å overbevise kundene våre, sier Fredrik Ingeslöf, daglig leder hos Bygg & Interiör Vingåker.

I flere år har de lagerført Hunton Nativo® Trefiberisolasjon, og etterspørselen øker.


Den typiske kunden som spør etter trefiberisolasjon er de velinformerte, som har lest seg opp om for eksempel fukt og allergi. De hygroskopiske egenskapene er jo veldig gode. Videre er det jo et fornybart produkt som binder CO2. I kombinasjon med de øvrige fordelene blir det er enklere og enklere å selge trefiberisolasjon, sier Ingeslöf.

Kraftig vekst

Byggevarehuset i Woody-kjeden dekker både proff- og privatmarkedet, og omsetter for 30 millioner. For to år siden økte omsetningen på Hunton Nativo® Trefiberisolasjon med 20 prosent. Til i fjor økte det med 30 prosent, og veksten fortsetter i år. De forventer at trefiberisolasjonen vil fortsette å ta markedsandeler fra mineralull. Blåsing av løs trefiberisolasjon er spesielt velegnet til etterisolering av råloft, hvor alt man behøver å gjøre er å blåse et tykt teppe oppå Intello dampbrems. I vegger og gulv kan man velge mellom innblåst eller plater i ulike tykkelser.


Selvbetjening med utleiemaskin

Byggevarehuset leier ut en maskin som gjør det mulig for kundene å utføre blåsing av trefiberisolasjon selv.

Utleiemaskinen er stort sett i bruk hver uke, forteller Fredrik.

Spesialist

Ingeslöf er utdannet treteknikk-ingeniør og omtaler seg selv som «tregubbe i blodet». Han bruker selv produktene når han pusser opp. Og responsen fra kunder som har brukt trefiberisolasjon er utelukkende positiv.

Folk vi prater med forteller at Hunton-produktene er lette å jobbe med, og de både isolerer og demper lyd godt, sier Ingeslöf.

Karbonfotavtrykk

Bærekraftige
byggløsninger

Hvert år binder den norske skogen omtrent 25 millioner tonn CO2. Uttaket og bruken av trevirke fra skogen binder ytterligere 10 millioner tonn CO2.

brannhemmende

Dokumentert
trygghet

Ingen av dagens godkjente mineralullprodukter brenner, og forskjellen er derfor om de smelter eller forkulles ved brann.